[Studiu de caz] Vanzari de 64.896 lei/luna si ROAS 20x dupa 60 de zile

Share

Urmatorul studiu de caz se refera tot la un cont nou, care nu a mai rulat campanii de vanzare prin Google Ads si care s-a dovedit un real succes dupa primele 60 de zile.

Pentru acest cont am optat tot pentru Performance Max, ca si in studiul de caz precedent si rezultatele au venit foarte repede.

Iata strategia:

Am adunat date

Desi nu s-au facut campanii Google pentru acest website, el are o prezenta buna in SEO si existau vanzari la nivel de site. Asadar am creat audientele si au fost rapid populate de cei care converteau organic.

Prima luna lucrurile au scartait si am reusit doar un roas 2.7 cat sa nu fim pe minus.

Am eliminat produsele neperformante

Am intalnit acest scenariu de multe ori, mai ales daca nu exista istoric si anume Google incearca anumite produse si le scoate in fata. Dar daca ele nu convertesc deloc dar cheltuie peste pragul pe care sunt dispus sa-l accept, o sa elimin acele produse in prima etapa, pentru a lasa locul altor produse sa fie promovate. Asadar in prima luna am eliminat 5 produse care au consumat peste 100 lei fiecare si nu au inregistrat conversii, urmand sa le dau o alta sansa dupa ce apar conversiile pe cont.

Am avut rabdare

Performance Max are nevoie de minim 3 saptamani sau dupa alte pareri chiar si 45 de zile, pentru a gasi the sweet spot si a livra performantele asteptate. Asadar in afara de a elimina cateva produse, nu am efectuat nicio modificare campaniei.

Nu am setat ROAS initial

Am folosit strategia maximizati valoarea conversiilor, fara a seta un ROAS pentru ca neavand istoric, nu am vrut sa-i setez un obiectiv nerealist si sa limitez expunerea campaniei.

Dupa 30 de zile, au inceput sa apara rezultatele

Si dupa 30 de zile de adunat date, avem urmatoarele rezultate:

  • buget consumat 3250 lei
  • Return on ad spend 19.97
  • vanzari de 64896 lei
  • 61 de apeluri telefonice (bonus)
  • un client fericit 🙂

Vrei să ai succes online?

Ai schimbat deja 3 agenții și ROAS-ul e tot sub nivelul marii? Hai să discutăm despre afacerea ta.